Київ, вул. К. Білокур, 6 офіс 21.
Viber: +380638404162

Коли погано самому – важко, і шукаєш розуміння та підтримки. Коли погано дитині – важко подвійно – почуття безпорадності, вини, розгубленості. Але для дитини Ви, дорослий – опора.

У дитячій терапії я намагаюся бути провідником між батьками та дитиною. Даю можливість батькам відчути свою дитину і самим навчитися допомагати їй. Важливіше і дорожче за Вас, у Дитини немає нікого.

Тому хочете допомогти дитині – готуйтеся працювати над собою. Як правило, проблеми дитини – це сім’ї. Тому дитяча терапія тісно пов’язана із сімейною терапією.

Якщо проблеми з поведінкою та психічним станом дитини до 5 років – то потрібна робота в основному, з мамою та татом.

На першій зустрічі чи телефоном визначаюся з межами своїх можливостей як психотерапевта. Якщо випадок поза моєю компетенцією або вимагає ще й лікарського супроводу (психіатр, невропатолог тощо), я повідомляю про це.

Звертайте увагу як дитина йде на контакт із психологом. Якщо йому не подобається – не наполягайте, краще знайти іншого фахівця, або дати час дитині адаптуватися.

Психолог «опрацьовує» проблему, а точніше її причини глибоко, на це потрібен час і відносно стабільний стан дитини. У гострих станах, які потребують медичної допомоги, слід звертатися тільки до лікаря.

Величезним плюсом у дитячій та підлітковій терапії є те, що психіка дитини інтенсивно розвивається, і позитивні зміни настають набагато швидше, ніж у дорослих.

Залежно від характеру, рівня, актуальності заявленої проблеми терапія може проходити в декількох форматах:

1. психокорекційна робота з дитиною окремо 1-3 рази на тиждень, та 1 раз на міс. з батьками (або батьки проходять курс групової терапії – 4 рази на рік по 2 дні);

2. психотерапія лише з дитиною (як правило, старший підліток);

3. Психологічна консультація “1 день у сім’ї”. Психолог, як правило, у вихідний день відвідує сім’ю вдома з самого ранку до вечора. Залишаючись “в тіні”, проводить спостереження. Потім у кабінеті у психолога разом з батьками проробляють матеріал. Деяким сім’ям цього досить для подальшого нормального функціонування. Особливості: важливо не готуватися до зустрічі з психологом як до гостей – чим природнішою буде ситуація в сім’ї, тим корисніша консультація. (Особливо підходить, коли дитині до 5 років).

«Важкі» підлітки

Більшість із нас при словосполученні «важкий» підліток згадає про те, як важко налагодити стосунки з підлітком, у чомусь переконати, та що там говорити, і жити важко. І все ж таки йому, підлітку важче! І саме цей сенс я вкладаю у таке поширене поняття.

Кожна дитина мешкає певні стадії свого розвитку. Це означає, що протягом якогось часу навчається, накопичує зміни, потім криза (вікова), і переходить у наступну вікову фазу. Але це надто схематично. У житті кожна дитина індивідуально проживає ту чи іншу стадію. Хтось більше, хтось менш болісно. Як Ваша дитина пройде кризи, залежить від найближчого оточення, спадкових факторів, ситуації в сім’ї, суспільстві.

Типові проблеми таких звернень – поведінка, що відхиляється, тобто. вживання психоактивних речовин, залежність від комп’ютера, крадіжка, втеча з дому, невмотивована агресія. У кожному з таких випадків слід розбиратися окремо. Наприклад, хімічні види залежності лікуються у нарколога.

Дуже часто, якщо немає органічних патологій, така поведінка пов’язана із протестом проти батьків.

Батьки «важких» підлітків, як правило, звертаються до фахівців, коли самі відчувають абсолютну безпорадність, провал і самі не можуть впоратися. Тому робота відбувається і з батьками.

Професійна допомога

В Психологической Студии проводится психологическое консультирование, индивидуальная психотерапия, групповые тренинги и семинары. Вы можете рассчитывать на профессиональную помощь в таких случаях, как: