Київ, вул. К. Білокур, 6 офіс 21.
Viber: +380638404162

Поняття «Психоаналіз» можна розглядати в кількох областях:

1. Психоаналіз як вчення, напрямок філософії, психологічна теорія

2. Психоаналіз як метод психотерапії.

Сторіччя тому Зигмунд Фрейд відкрив деякі закони функціонування психіки, пов’язані з нашою підсвідомістю. Зокрема, він вважав, що поведінка більшою мірою підпорядковується впливу підсвідомих сил, потягу. Вони зумовлені інстинктами, але передусім – пригніченими бажаннями, задоволення яких «заборонено» лише на рівні свідомості, і витіснені у область несвідомого. Ці бажання продовжують діяти в обхід свідомості, виявляючись у сновидіннях, застереженнях, мимовільних відхиленнях у поведінці. Психоаналіз як теорія постійно розвивається, і в даний час більшого значення набуває роль соціальних криз, проблеми особистісного зростання, взаємини особистості та соціального оточення, формування сприйняття світу та самосприйняття. Початкові уявлення Фрейда та її послідовників можна порівняти з фундаментом, у якому побудовано багатоповерховий будинок різних течій психоаналізу, і навіть інших напрямів психології.

Психоаналіз, психоаналітична терапія як із методів психотерапії виник на основі психоаналітичної теорії, де центральними питаннями є роль несвідомого, роль дитячого досвіду, сімейний досвід, внутрішні конфлікти, психологічно захисту та інших. Цей метод «працює» за допомогою вільних асоціацій (клієнт говорить про те, що спадає йому на думку, не намагаючись контролювати потік думок). При цьому терапевт створює умови безпеки, не засуджуючи і не критикуючи, де Ви можете бути самим собою, і, можливо, вперше в житті озвучуєте речі, про які боялися навіть подумати.

Ззовні неможливо зробити людину сильнішою і позбавити страждання. Зрілість та здатність справлятися з життєвими проблемами не можна купити чи отримати у готовому вигляді, як таблетку. Пройти через психоаналіз – це праця, результатом якого стає не просто звільнення від симптому, а здатність самостійно вирішувати дедалі складніші, ніж раніше, життєві проблеми.

Терапевт налаштовується на Вашу «хвилю», адже головний інструмент терапевта – це почуття, а його знання та досвід допоможуть Вам вирішити свою проблему. У цьому хочеться підкреслити, що психотерапевт повинен керуватися етичними принципами психотерапії (Страсбурзька Декларація про Психотерапію, 1990р.)

Сеттінг: від 1-3 разів на тиждень, кожна зустріч 50 хвилин. Як правило, це довгостроковий процес. Залежно від заявленої проблеми, особистості клієнта, глибини розладу чи страждання, терапія триває від пів року до трьох, і більше років. Це з тим, що психіка розвивається поступово, від малого до великого, від простого до складного і може змінюватися миттєво. Адже коли дитина народжується, то ми не очікуємо, що за кілька місяців вона поїде велосипедом.

Професійна допомога

В Психологической Студии проводится психологическое консультирование, индивидуальная психотерапия, групповые тренинги и семинары. Вы можете рассчитывать на профессиональную помощь в таких случаях, как: